Hi! Ik ben UX designer in de wereld van finance, e-commerce, retail en overheid

Hi! Ik ben UX designer in de wereld van finance, e-commerce, retail en overheid

Toggle offcanvas area
Rol: UX designer, Periode: 2022

Ockto – App design


Met de app Ockto haal je persoonlijke gegevens op bij overheidsinstanties (bijvoorbeeld bij de Belastingdienst of het UWV). Deze gegevens kun je nodig hebben bij het aanvragen van een hypotheek, het huren van een woning of het leasen van een auto. De app zorgt ervoor dat dit digitaal en veilig gebeurt en dat je jouw gegevens binnen no-time kunt delen met de juiste instanties. De vraag van Ockto aan mij was om het ontwerp van de app voor zowel iOS als Android in Figma te ontwikkelen en alle componenten die daarbij werden gebruikt te koppelen aan het design system (ook in Figma). 

Case

Het doel van dit project was om alle designs voor Ockto toegankelijk te maken voor developers, stakeholders en andere designers en om alles centraal te beheren in Figma. De voordelen hiervan zijn dat designers de app verder kunnen ontwikkelen vanuit één centrale plek en dat iedereen vanuit elke locatie inzicht in de ontwerpen heeft. Een ander voordeel van Figma is dat er gemakkelijk prototypes gebouwd kunnen worden die getoond kunnen worden aan klanten.

In het Figma project hebben we onderscheid gemaakt tussen de native app, iOS, Android, de white label apps van Ockto en dark mode. Alle componenten zijn gekoppeld aan de design library die we ook in Figma hebben ontwikkeld.

Het resultaat

Dankzij het ontwerpen van de app designs in Figma heeft iedereen van Ockto nu toegang tot de designs en het biedt nog een aantal andere voordelen, namelijk:

  • gemakkelijk switchen tussen de designs voor light mode, dark-mode, iOS, Android of white label apps
  • consistentie over alle digitale kanalen
  • het sneller kunnen aanpassen en ontwerpen van designs
  • het sneller vinden van de juiste informatie
  • een efficiënte afstemming tussen designers, informatie-analisten en developers.

Tot slot

Ik ben erg blij met het eindresultaat waarin we vanuit één project in Figma verder kunnen ontwikkelen voor zowel Android als iOS schermen. Het grote voordeel is dat alles transparant is en dat developers altijd op de hoogte zijn van de meest up-to-date designs.