Hi! Ik ben UX designer in de wereld van finance, e-commerce, retail en overheid

Hi! Ik ben UX designer en ik houd me bezig met het ontwerpen van digitale producten, design systems en klantreizen. 

Toggle offcanvas area

Eneco – Retail websites

Rol: UX designer, Periode: 2023

Eneco – Multilabel Digital Experience Platform

In opdracht van Eneco was ik betrokken bij de realisatie van een Multilabel Digital Experience Platform (DXP). Dit platform biedt de mogelijkheid om voor de merken Eneco, Oxxio en WoonEnergie sales producten te ontwikkelen. Het design system van Eneco werd hierop aangesloten, zodat alle producten dezelfde look & feel krijgen en de meeste componenten herbruikbaar en schaalbaar zijn voor alle merken en digitale kanalen. Mijn rol als UX’er was om multilabel designs te maken voor diverse (sales) flows en die over te dragen aan de development teams.

Case

De producten binnen DXP waar ik ontwerpen voor heb gemaakt zijn onder andere de sales flow, de affiliate flow, de spoedflow en de verlengflow om nieuwe en bestaande klanten zo optimaal te kunnen bedienen. Samen met marketeers en de product owner organiseerde ik meetings waarin stakeholders konden meedenken met het design en waarbij de prototypes werden gepresenteerd. Tijdens deze sessies werden de algemene doelen van dit project bepaald, de klantbehoefte in kaart gebracht en de resultaten van UX-onderzoeken gepresenteerd. Voor de producten hebben we zoveel mogelijk gebruik gemaakt van het design system van Eneco.

Het resultaat

Zodra de designs waren afgestemd met stakeholders en de business, was het mijn taak om ze over te dragen aan de development teams. Dit gebeurde tijdens refinement sessies. Vervolgens kon de bouw starten en kon ik hier feedback op geven vanuit mijn rol als designer. Inmiddels staan de eerste producten live en is het resultaat mijn werk te zien op www.eneco.nl en www.oxxio.nl.