Hi! Ik ben UX designer in de wereld van finance, e-commerce, retail en overheid

Hi! Ik ben UX designer en ik houd me bezig met het ontwerpen van digitale producten, design systems en klantreizen. 

Toggle offcanvas area
Rol: UX designer, Periode: 2017

Van Gelder – E-commerce platform


Welkom in de wondere wereld van groente en fruit dacht ik toen ik aan dit project begon. Van Gelder groente & fruit is een AGF-leverancier en is met name actief in de horeca. Het draait bij het familiebedrijf al ruim 65 jaar om het leveren van dagverse aardappelen, groente en fruit (AGF). Ik was als UX designer betrokken bij dit project waarin ik een platform mocht ontwerpen in een compleet nieuwe wereld en met een eigen visuele stijl.

Case

De vraag van Van Gelder aan CloudSuite was om een inspiratieplatform te ontwerpen waarin klantspecifieke informatie te zien is over assortiment, leverdatums, beschikbaarheid en prijzen zonder dat dit ten koste gaat van de performance. Waarin klanten worden geïnspireerd door middel van leuke landingspagina’s, blogs, video’s en nog veel meer. Dat is iets waar we in het design rekening mee hebben gehouden. De unieke footer ziet er bijvoorbeeld inspirerend uit. Een ander voorbeeld zijn blogpagina’s met recepten waarin specifieke verwijzingen zijn gemaakt naar producten. Voor de inlog worden geen prijzen genoemd en achter de inlog wel, zodat alleen hun (horeca)klanten producten kunnen bestellen.

Proces

Allereerst was het leuk om uitgenodigd te worden bij Van Gelder zelf, om met eigen ogen te kunnen zien hoe er in de groothandel te werk wordt gegaan en hoe de groente en fruit wordt gedistribueerd. Vervolgens ben ik na een aantal creatieve sessies als UX designer aan de slag gegaan met het ontwerpen van de belangrijkste pagina’s zoals de homepage, productpagina’s, bestelpagina en blogpagina’s.

Tijdens de laatste fase (de overdracht) bestond mijn werk uit het presenteren van de designs, het verantwoorden van de keuzes en het overdragen van de designs aan het development team (door middel van reviews, refinements en sprints). Ook het documenteren van de componenten en mijn design keuzes waren onderdeel van deze fase.

Het resultaat

Het creëren van een nieuw e-commerce platform voor Van Gelder was voor mij een uitdagend maar ook erg leuk project, omdat het product van scratch ontworpen moest worden en omdat de groente en fruit handel een compleet nieuwe wereld was voor me. Voor mij is het dan ook echt een succes geworden nu er 98,4% van alle bestellingen via de webshop verlopen.

Neem gerust een kijkje op www.vangeldernederland.nl