Hi! Ik ben UX designer in de wereld van finance, e-commerce, retail en overheid

Hi! Ik ben UX designer en ik houd me bezig met het ontwerpen van digitale producten, design systems en klantreizen. 

Toggle offcanvas area
Rol: Visual designer, Periode: 2020

De Hypotheker – Hypotheekdossier

In opdracht van Yellowtail Conclusion heb ik gewerkt aan een hypotheekdossier voor klanten van De Hypotheker. Het vorige dossier was verouderd en niet responsive. Een mooie bijkomstigheid was dat De Hypotheker op dat moment een nieuwe visuele identiteit aan het uitrollen was. De nieuwe visuele stijl mochten we dus gebruiken en doorontwikkelen in het nieuwe dossier.

Proces

De doelen van dit project waren om het hypotheekdossier te moderniseren en de klant mee te nemen in het aanvraagproces van een nieuwe hypotheek. In samenwerking met een consultant en een andere UX designer van Yellowtail hebben we daarom co-creatie sessies georganiseerd waarin stakeholders konden meedenken met het design en we de prototypes konden presenteren.

Doelen UX design

Dit waren de belangrijkste UX doelen:

Doel 1: Gebruikerservaring verbeteren

  • Gebruiksgemak bieden
  • Duidelijke stappen in het proces
  • Begeleiding bieden op de juiste momenten
  • Content verminderen

Doel 2: Responsive ontwerp

  • Grote knoppen
  • Duidelijke stappen
  • Simpel houden

Doel 3: Laagdrempelig contact met adviseur

  • Altijd & overal contact kunnen zoeken

Het resultaat

Voor dit concept hebben we gebruik gemaakt van de nieuwe huisstijl van De Hypotheker. We zijn begonnen met het ontwerpen van een low-fidelity concept (interaction design). Tijdens een van de workshops hebben we de groep met stakeholders mee laten denken met deze concepten. Het uiteindelijke concept hebben we vervolgens uitgewerkt in een high-fidelity prototype, dat later gebouwd zou worden en vervolgens getest onder de doelgroep. Een belangrijke vereiste was dat de gebruiker meegenomen moest worden in het hypotheekproces met duidelijke stappen.