Hi! Ik ben UX designer in de wereld van finance, e-commerce, retail en overheid

Hi! Ik ben UX designer en ik houd me bezig met het ontwerpen van digitale producten, design systems en klantreizen. 

Toggle offcanvas area

UX design

Als UX designer help ik bedrijven met het ontwerpen van digitale producten. Op deze pagina lees je wat UX design is en waarom UX designer zo’n leuk beroep is.


Wat is UX design?

User experience (UX) design is een proces dat zich richt op het verbeteren van de klantervaring van producten of diensten. Het omvat het onderzoeken, prototypen, testen en optimaliseren van interfaces om een naadloze gebruikerservaring te creëren. UX designers zorgen ervoor dat het product of de dienst voldoet aan de behoeften van de gebruiker en tegelijkertijd aan de esthetische verwachtingen. Ook moeten ze bij het ontwerpen rekening houden met factoren als bruikbaarheid, toegankelijkheid, esthetiek en wenselijkheid.

In de basis probeert een UX designer te begrijpen hoe gebruikers omgaan met technologie, zodat die geoptimaliseerd kan worden voor een optimale ervaring van de gebruiker. Door de tijd te nemen om de behoeften en voorkeuren van de gebruiker te onderzoeken, kunnen UX designers producten maken die zowel functioneel als gebruiksvriendelijk zijn voor alle gebruikers.


Cases waar ik trots op ben

Mijn werk als UX designer

SNS – Redesign

SNS – Redesign

Univé – Digitale producten

Univé – Digitale producten

Eneco – Retail websites

Eneco – Retail websites


Tarieven

UX designer

€ 90 per uur

Als UX/UI designer kruip ik in de huid van eindgebruikers en test ik innovatieve concepten. De focus ligt op het creëren van een optimale user experience. Nieuwe inzichten maak ik concreet met prototypes en deze toets ik bij de doelgroep. Daarnaast verzorg ik de overdracht van design naar development met behulp van design systems, user flows en prototypes.

UX consultant

€ 120 per uur

Als UX design consultant help ik bedrijven richting te geven aan het ontwerpproces en het tackelen van (complexe) vraagstukken. Van beslissingen nemen op strategisch niveau tot het toegankelijk maken het product voor de eindgebruiker. Daarbij zet ik de UX-strategie uit voor digitale projecten en begeleid ik workshops, designsprints en co-creatietrajecten.


Gewerkt voor

Een overzicht van bedrijven waarvoor ik heb gewerkt in de afgelopen jaren.


Mijn ervaringen als UX designer

In mijn functie werk ik continu samen met developers, product owners en stakeholders in agile projecten om tot de beste resultaten te komen. Mijn resultaatgerichtheid en mijn streven naar hoge kwaliteit komen hierbij goed van pas. Naast het ontwerpen van producten is het presenteren van mijn designs een belangrijk onderdeel van mijn werkzaamheden. Ik vind het leuk om anderen te inspireren en licht mijn gemaakte keuzes graag toe.

User experience design

Visual design

Web accessibility

User interface design

User research & validation

Design systems

Interaction design

Prototyping

Customer journeys


Tools die ik gebruik


Waarom mij inhuren?

Als UX designer begrijp ik hoe belangrijk het is om je verplaatsen in een eindgebruiker en producten te ontwerpen die gebruiksvriendelijk en aantrekkelijker zijn voor gebruikers. Het is essentieel om een naadloze ervaring te creëren door middel van doordachte ontwerpbeslissingen. Door vooraf onderzoek te doen met behulp van bijvoorbeeld klantreizen of persona’s en UX onderzoek en data mee te nemen in mijn ontwerpen zorg ik ervoor dat digitale producten goed aansluiten bij de behoefte van een eindgebruiker. Voor het ophalen van feedback bij gebruikers werk ik met behulp van diverse methodes, zoals usability onderzoek of gebruikersinterviews.