Hi! Ik ben UX designer in de wereld van finance, e-commerce, retail en overheid

De Merkenstudio is jouw ontwerpstudio op het gebied van UX design, websites en huisstijlen

Toggle offcanvas area

Als UX designer help ik bedrijven in finance, IT, e-commerce, retail en zorg met het ontwerpen van een optimale gebruikerservaring voor hun eindgebruikers. Op deze pagina lees je wat UX design is en waarom je mij als UX designer zou moeten inhuren.


Wat is UX design eigenlijk?

User experience (UX) design is een proces dat zich richt op het verbeteren van de klantervaring van producten of diensten. Het omvat het onderzoeken, prototypen, testen en verfijnen van gebruikersinterfaces om een naadloze gebruikerservaring te creëren. UX-ontwerpers zorgen ervoor dat het product of de dienst voldoet aan de behoeften van de gebruikers en tegelijkertijd aan hun esthetische verwachtingen. En ze moeten bij het ontwerpen rekening houden met factoren als bruikbaarheid, toegankelijkheid, esthetiek en wenselijkheid.

In de kern probeert een UX designer te begrijpen hoe mensen omgaan met technologie, zodat die geoptimaliseerd kan worden voor een maximale betrokkenheid van de gebruiker. Door de tijd te nemen om de behoeften en voorkeuren van gebruikers te onderzoeken, kunnen ontwerpers producten maken die zowel functioneel als aangenaam zijn voor alle betrokkenen.


De toegevoegde waarde van UX

Als UX designer begrijp ik hoe belangrijk het is om een product te maken dat gemakkelijk te gebruiken en aantrekkelijk is voor gebruikers. Het is essentieel om een naadloze ervaring te creëren door middel van doordachte ontwerpbeslissingen. Door rekening te houden met gebruikersfeedback en gebruiksgegevens kan ik ervoor zorgen dat digitale producten goed aansluiten bij de behoefte van een eindgebruiker. Voor het ophalen van feedback bij gebruikers maak ik gebruik van diverse methodes, zoals de klantreismethodiek of het opstellen van persona’s.


Mijn ervaringen als UX designer

In mijn functie werk ik continu samen met developers, product owners en stakeholders in agile projecten om tot de beste resultaten te komen. Mijn resultaatgerichtheid en mijn streven naar hoge kwaliteit komen hierbij goed van pas. Naast het ontwerpen van producten is het presenteren van mijn designs een belangrijk onderdeel van mijn werkzaamheden. Ik vind het leuk om anderen te inspireren en licht mijn gemaakte keuzes graag toe.

User experience design

Visual design

Web accessibility

User interface design

User research & validation

Design systems

Interaction design

Prototyping

Customer journeys


Tools die ik gebruik


Tarieven

UX designer

€ 90 per uur

Als UX/UI designer kruip ik in de huid van eindgebruikers en test ik innovatieve concepten. De focus ligt op het creëren van een optimale user experience. Nieuwe inzichten maak ik concreet met prototypes en deze toets ik bij de doelgroep. Daarnaast verzorg ik de overdracht van design naar development met behulp van design systems, user flows en prototypes.

UX consultancy

€ 120 per uur

Als UX design consultant help ik bedrijven richting te geven aan het ontwerpproces en het tackelen van (complexe) vraagstukken. Van beslissingen nemen op strategisch niveau tot het toegankelijk maken het product voor de eindgebruiker. Daarbij zet ik de UX-strategie uit voor digitale projecten en begeleid ik workshops, designsprints en co-creatietrajecten.


Gewerkt voor:

Hieronder zie je de bedrijven waarvoor ik heb gewerkt in de afgelopen jaren.