Hi! Ik ben UX designer in de wereld van finance, e-commerce, retail en overheid

Hi! Ik ben UX designer in de wereld van finance, e-commerce, retail en overheid

Toggle offcanvas area
Rol: Webdesigner, Periode: 2022

Nieuwe website

LUMI is een bedrijf voor loopbaancoaching en communicatieadvies en werd in 2007 opgericht door Marlou Gulikers. Ze werkt in de winter vanuit Fins Lapland waar ze onder andere coachingsprogramma’s aanbiedt. Een leuk feitje dat bepalend was tijdens de ontwerpfase: ‘lumi’ betekent ‘sneeuw’ in het Fins. Deze betekenis zie je in de huisstijl en website terug met vooral een kalme uitstraling en verschillende foto’s waarin Fins Lapland in de winter te zien is.

Case

Marlou had een strakke en frisse stijl voor ogen. Belangrijk was dat het bestaande kleurenpalet met de herkenbare grijs- en  blauwtinten terug zou komen in de nieuwe website en dat de fotografische stijl duidelijk zou draaien om Finland en sneeuw. We hebben gekozen voor een goed leesbaar lettertype, met name omdat er veel artikelen en blogs worden gepubliceerd op de website die prettig leesbaar moeten zijn.

Het resultaat

Het creëren van een design system voor Ockto biedt veel voordelen, zoals: consistentie over alle digitale kanalen, het beheren componenten en elementen, het bewaken van templates en style guides vanuit één library, het sneller kunnen aanpassen en ontwerpen van designs, het sneller vinden van de juiste informatie en een efficiëntere afstemming tussen designers, informatie-analisten en developers.

Highlights

  • Responsive website
  • Toevoegen van blogs
  • Herkenbare huisstijl in nieuwe website
  • WordPress-platform

“Het project was teamwork! Met Bram schakelde super fijn en snel. En ik word blij van het werken met een platform dat uitstekende feedback geeft op mijn teksten.”

Marlou, LUMI

Tot slot

De website van LUMI heeft een facelift gekregen, op basis van de al bestaande huisstijl. Ook heeft de site een stabielere basis gekregen waardoor hij sneller en beter indexeerbaar is geworden. Verder zijn de pagina’s nu responsive, waardoor teksten en afbeeldingen ook goed toonbaar zijn op zowel een mobiele telefoon als tablet. Een ander groot voordeel is dat de website gebruiksvriendelijker is geworden, doordat de achterkant nu draait op WordPress. Hierdoor kan Marlou zelf aan de slag met het toevoegen van blogs en aanpassen van pagina’s. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m op www.lumi.nu.