Hi! Ik ben UX designer in de wereld van finance, e-commerce, retail en overheid

Hi! Ik ben UX designer in de wereld van finance, e-commerce, retail en overheid

Toggle offcanvas area
Rol: UX designer, Periode: 2016

Dekker Watersport – Webshop


Dekker Watersport is een specialist in watersportartikelen. De watersportwinkel uit Zaandam is ruim 2500m2 groot en is al actief sinds 1866. Meerdere malen werd het bedrijf uitgeroepen als de grootste en beste watersportzaak van Nederland. Omdat het bedrijf een verouderde webshop had mocht ik in opdracht van CloudSuite een nieuw ontwerp maken van het platform, inclusief een nieuwe huisstijl.

Case

De vraag van Dekker Watersport aan CloudSuite was om een dynamische en inspirerende consumenten webshop te ontwerpen waarin hun producten goed tot z’n recht komen en waarbij klanten gemakkelijk bestellingen kunnen doen. Bezoekers moeten worden geïnspireerd door middel van grote productfoto’s en video’s en blogartikelen. Daar is in het ontwerp rekening mee gehouden. Ook is er een unieke footer in verwerkt die kenmerkend is voor Dekker Watersport, omdat de zee en de bootjes duidelijk terug komen. De dynamische uitstraling zit ‘m vooral in de schuine grafische vormen en in de fotografische stijl.

Proces

Na een bezoek aan de watersportwinkel en diverse gesprekken met stakeholders, ben ik begonnen met het ontwerpen van diverse pagina’s. Hierop volgde een aantal feedbacksessies en sessies met klanten van Dekker, om een zo klantvriendelijk mogelijke webshop te kunnen ontwikkelen. Tijdens de laatste fase (de overdracht) bestond mijn werk uit het presenteren van de designs, het verantwoorden van de keuzes en het overdragen van de designs aan het interne development team.

Het resultaat

Ik kijk met een positief gevoel terug op het ontwerpen van dit platform, omdat ik het idee heb dat het merk Dekker Watersport goed wordt vertegenwoordigd in de webshop. Dat zit ‘m in de juiste look & feel van de webwinkel, de manier van het weergeven van producten en de inspirerende pagina’s.

Nieuwsgierig? Neem gerust een kijkje op www.dekkerwatersport.nl.